.

o an-konstruktio/tiede o
:

kehitys

minua kiinnostaa poikkitiede
sen pitäisi olla Tiede

(näin ajattelin humanologiaa eilen, tänään termit ovat muuta, mutta tässä on tieteellisen ajatteluni ydin. kommunikaatiossa)

en minä ole poikkitiedettä keksinyt. enkä tee tiedettä.
kirjoitinpa vain. siemeneksi itselleni?


Humanologia on an:n tieteellisen toiminnan ydin.

Se on ajattelutapa, ehkä kokonainen tiede, joka keskittyy eri alojen merkityksen ymmärtämiseen ja niiden toimintatapojen ja -mallien analyysiin, vertailuun ja välittämiseen. Ennen kaikkea humanologia, tai humologia, on

perinteisten humanististen tieteiden (psykologia, historia, valtio- ja oikeustiede, sosiologia) ja

teknologisen kehityksen (tietojenkäsittelytiede, sähkö- ja tietotekniikka)

yhdistämistä.

Myös perinteiset luonnontieteet kiinnostavat, mutta niistä minulla ei juuri ole tuntemusta. Päällimmäisenä lähitieteistä tulevat mieleen ihmisruumiin ja teknologian yhdistämistä tutkiva ergonomia (liikeradat), yleisesti tietoa ja järjestelmiä tutkiva tietojenkäsittelytiede sekä varsin poikkitieteellisesti tajuntaa luotaava kognitiotiede.

Humanologialla ei ole mitään arvoa sinänsä, vaan sen ainoa tarkoitus on

keskittyä lisäämään eri tieteenhaarojen välistä kommunikaatiota ja sitä

kautta ohjata kehitystä paremmin ihmisten todellisia tarpeita vastaavaan suuntaan. Humanologi ei tee mitään, vaan pitää huolta siitä, että oikeat

asiat tapahtuvat.

Koko asia on hahmottumassa vasta nyt, se kiinnostaa minua suuresti, mutta koko termi ja sen kattamien ajatusten painopisteet elävät ja muuttuvat vielä päivittäin. Ajatukset tervetulleita.

:
o an-konstruktio/tiede o